Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje mestu Doboj namenja 40 tisoč evrov

 
Celje, 29. maj 2014 – V torek, 27. maja, so mestni svetniki na 27. seji Mestnega sveta podprli odločitev, da Mestna občina Celje za pomoč partnerskemu mestu Doboj iz proračunske rezerve nameni 40 tisoč evrov.


 
Na seji Mestnega sveta je župan Bojan Šrot mestne svetnike in ostale prisotne seznanil z vso dosedanjo pomočjo, ki jo je Celje nudilo partnerskemu mestu Doboj in pohvalil hiter odziv prostovoljnih in poklicnih gasilcev, ki so v Doboj odpotovali prejšnji torek. Gasilcem in drugim operativcem se je za hitro in učinkovito pomoč zahvalil tudi dobojski župan Obren Petrović in poudaril, da te pomoči mesto ne bo nikoli pozabilo.
»A potrebovalo je bo še veliko, saj so ljudje izgubili svoje domove in praktično vse svoje imetje,« je poudaril župan Bojan Šrot ter opisal katastrofalne posledice, ki jih je za seboj pustila tamkajšnja poplavna katastrofa: »Na lastne oči smo se prepričali, da so razmere v mestu res katastrofalne. Še toliko huje je, ker mesto sedaj ne more nuditi zdravstvene oskrbe in drugih najnujnejših storitev, saj so bili poplavljeni številni javni objekti, podjetja, gostinski lokali in trgovine, med njimi tudi večji Tuš center. Tamkajšnji prebivalci so v tako kratkem času, ko je voda naraščala tudi do višine treh metrov, seveda najprej reševali svoja življenja, a izgubili vse, kar so imeli in v življenju ustvarili. Izgubili so kmetijska zemljišča, na katerih so ustvarjali pridelke, ostali brez najnujnejših življenjskih dobrin, brez zaposlitve in drugih virov zaslužka. Celjani smo bili priča hudim posledicam poplav v devetdesetih letih na celjskem, a to, kar sedaj doživlja mesto Doboj in tamkajšnji prebivalci, si niti zamisliti ne moremo. Ob katastrofah takšnih razsežnosti je prav, da si pobratena mesta nudimo tako operativno kot finančno pomoč.«

 
Mestni svetniki so tako soglasno sprejeli odločitev, da bo Mestna občina Celje iz proračunske rezerve mestu Doboj namenila 40 tisoč evrov, prostovoljne denarne prispevke občanov pa še naprej zbirala na posebnem računu, na katerem se je doslej zbralo nekaj manj kot 2.400 evrov.  

 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje