Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bliža se zadnji vikend Meseca športa


Celje, 27. maj 2014 – V tretjem vikendu Meseca športa se je v knežjem mestu zvrstilo največ športno rekreativnih prireditev. Triatlon Šmartinsko jezero, Vzajemnin Nočni tek Celje in Komak kolesarski maraton so v Celje in širšo okolico pripeljali lepo število športnih navdušencev.

 

V tednu med 19. in 25. majem se je na brezplačnih programih na športnih prizoriščih odvijalo veliko zanimivih aktivnosti, ki so bile zelo dobro obiskane. Že v ponedeljek je nadaljevalna šola teka na zunanje igrišče Gimnazije Kajuh privabila več kot 80 udeležencev.
 
Še posebej zanimivo je bilo na plesu, kjer so v torek udeleženci pod vodstvom Plesne šole Flamenko preizkusili koreografijo Salse, v četrtek pa so koreografijo dodelali še za pare.
 
Med tednom so po programu potekali odbojka, TRX vadba, samoobramba in funkcionalna vadba, plavanje in kegljanje, v nedeljo pa so pohodniki uživali v naravi celjskih gozdov in so po nabrežju Savinje do Brnice in nazaj po gozdni poti prehodili kar nekaj kilometrov.
V sredo, 28. maja s pričetkom ob 18. uri se bo po dveh že izvedenih strokovnih predavanjih na Fakulteti za logistiko odvilo še tretje, ki bo namenjeno prehranjevanju športnikov. Temo bo predstavila nutricistka dr. Urška Bukovnik.
 
Vzajemnega nočnega teka na celjskih ulicah se je v soboto, 24. maja 2014, udeležilo 160 tekačev iz različnih koncev Slovenije. Tekači so se lahko pomerili na 2,5 km, 5 km in 10 km dolgi trasi s startom in ciljem na Krekovem trgu. Atraktivna trasa, ki je udeležence vodila iz Krekovega trga po Razlagovi ulici do Savinjskega nabrežja, je bila letos trasirana na novo. Udeleženci so po Savinjskem nabrežju tekli mimo Osrednje knjižnice in Splavarja do Prežihove ulice, po Trubarjevi ulici proti Mestni občini Celje in skozi podhod do Prešernove ulice. Nato so pot nadaljevali mimo Banke Celje, do drogerije DM in levo po Stanetovi ulici, kjer so tekli po prenovljenem mestnem jedru, nato po Lilekovi in Gubčevi ulici nazaj na Krekov trg.

Nocni tek Celje 050

Lepo vreme in privlačne nagrade (športni copati, gorsko kolo, darilni boni) so bile pika na i uspešnemu športnemu udejstvovanju. V primerjavi z lanskim letom je bilo na letošnjih športno rekreativnih dogodkih v Celju kar nekaj sprememb, ki pa so se izkazale kot zelo dobrodošle.
 
V tednu od 29. maja do 4. junija se bodo poleg rednih tedenskih vadb med vikendom odvili:
 
-        Dan veslanja za rekreativce (Šmartinsko jezero, sobota, 31. maj, ob 10. uri)
-        Half Iron Triatlon Celje-Logarska dolina (sobota, 31. maj, Šmartinsko jezero, start ob 9. uri)
-        Pohod na Tolsti vrh čez Vipoto (nedelja, 31. maj, zbor ob 7.45 pri gasilskem domu v Zagradu)
-        Bike festival Celje-Logarska dolina (nedelja, 1. junij, start ob 9. uri, Ingradova poslovna stavba na Lavi)
 
 
Več informacij na www.fatburn.si.
Program prireditev je dostopen na www.szc.si ter na spletni strani Mestne občine Celje.
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje