Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Humanitarna pomoč za Doboj

Celje, 23. maj, 2014 – Mestna občina Celje in Javni zavod Socio sta v preteklih dneh zbirala sredstva za prizadete v poplavah v Srbiji in BIH. Najnujnejše življenjske potrebščine, ki so jih darovali prebivalci Celja, bodo danes prepeljane v Doboj.

photo 1

Prebivalci Celja so se množično odzvali na akcijo zbiranja humanitarne pomoči za pomoč prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini in Srbiji. Pri zbiranju dobrin so sodelovali posamezniki, zavodi in različne organizacije v Celju.

V Doboju je že od torka skupina 19. poklicnih in prostovoljnih gasilcev, ki pomagajo pri črpanju vode in reševanju premoženja. V sredo pa je v Doboj odšla tudi ekipa z opremo za čiščenje cest in dodatnimi črpalkami za črpanje vode.

photo 2

Danes popoldne se bosta v sodelovanju med Mestno občino Celje, Javnim zavodom Socio, Rdečim križem Celje in civilno zaščito v Doboj napotila dva tovornjaka polna različnih potrebščin, ki so jih darovali posamezniki, organizacije in Civilna zaščita Mestne občine Celje v preteklih dneh. Zbrane dobrine bodo v sodelovanju z Rdečim križem Doboj in Občino Doboj razdelili med pomoči potrebne prebivalce Doboja. Prevoz potrebščin sta omogočila Tuš d.o.o in Avtošola Stermecki.

photo 3

»Mesti Celje in Doboj sta se pobratili leta 1965, leta pa sta 2012 podpisali Sporazum o obnovitvi pobratenja. Ob katastrofi takšnih razsežnosti kot je nedavno prizadela Doboj je prav, da se stiki med mestoma ponovno okrepijo. V Celju zagotovo ne bomo nikoli pozabili neprecenljive podpore, ki smo je bili deležni s strani nemškega partnerskega mesta Singen v devetdesetih letih v času katastrofalnih poplav na celjskem. Tako se zdaj še toliko bolj zavedamo pomena medsebojne pomoči, ki si jo ob katastrofah takšnih razsežnosti pobratena mesta nudimo. Zahvaljujem se vsem Celjankam in Celjanom, posameznikom in organizacijam, ki so se v preteklih dneh tako množično odzvali akciji zbiranja materialnih in finančnih sredstev za prebivalce prizadetih območij. Zahvaljujem se tudi vsem gasilcem, ki so bili takoj pripravljeni oditi v Doboj in s svojim delom pomagati tamkajšnjim prebivalcem. Verjamem, da bo pomoč, ki jo je Celje namenilo  pobratenemu Doboju, velikega pomena za obnovo mesta,« je ob poplavni katastrofi povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

photo 5

Ko bodo razmere dopuščale bo organiziran prevoz nujnih življenjskih potrebščin še v Obrenovac v Srbiji.

S prevozom potrebščin v Doboj in Obrenovac se akcija zbiranja nujnih življenjskih potrebščin Mestne občine Celje in Javnega zavoda Socio zaključuje. Še naprej pa ostaja odprt poseben transakcijski račun, na katerem se zbirajo finančna sredstva za Doboj. Do sedaj se je na računu zbralo 1.395,00 EUR.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje