Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

portna zveza Celje logoMOC za splet

Za nami vikend hoje in teka, pred nami Urbani gladiator

Celje, 12. maj 2014 – Od 9. maja do 8. junija Mestna občina Celje in Športna zveza Celje ponujata pester program brezplačnih športno rekreativnih programov ter tekmovalno rekreativnih dejavnosti in prireditev. Vikend, ki je za nami, sta popestrila Juriš na Grmado ter Dan nordijske hoje na Celjsko kočo, odvil pa se je tudi prvi pohod na relaciji Mestni park, Anski vrh.


Sobotni Juriš na Grmado, že 17. po vrsti, se je končal v lepem vremenu in z rekordnimi rezultati. Absolutni zmagovalec je postal Miran Cvet, ki je za progo od gasilskega doma v Zagradu do vrha križa, kjer je pozvonil na zvonec, potreboval 16 minut in 50 sekund.


FOTO FB GRMADA

V nedeljo, 11. maja dopoldan, se je pohoda na relaciji Mestni park, Anski vrh ter po gozdni poti nazaj v Mestni park, udeležilo 30 pohodnikov, ki so jih spremljali trije vodniki. Naslednji pohod je planiran na Brnico, in sicer v nedeljo 18.5.2014 ob 8. uri zjutraj izpred parkirišča pri letnem bazenu (pri hotelu Faraon). V primeru slabega vremena pohod odpade.

Pohod na Anski vrhLetošnja novost med prireditvami bo družabni dogodek Urbani gladiator, ki se bo odvil v nedeljo, 18. maja, s pričetkom ob 10. uri (start v Lapidariju pred Osrednjo knjižnico Celje). Dogodek je namenjen za 2, 3, 4, 5 ali 10 članske ekipe. Udeleženci Gladiatorja si bodo lahko ogledali nekaj pomembnih zgodovinskih točk Celja (Mesto pod mestom, Rimska cesta, Stari grad, Heraklejevo svetišče, Kapucinarsko stopnišče idr.), do katerih bodo prišli preko treh različno dolgih tras z ovirami – s prečkanjem Savinje, metanjem sulic, preskoki ognja, nošenjem vreč, plezanjem čez zid, plazenjem po blatu, nošenjem hlodov, prevračanjem gum, spustom po Savinji, hojo preko gum, sabljanjem, slamnatim zidom, tunelom smrti, pajkovo mrežo …

Gladiator Celje 2014
Dan pred velikim spektaklom Urbani gladiator, bodo v soboto, 17. maja, na svoj račun prišli tudi mali urbani gladiatorčki (osnovnošolci), za katere bo dogodek s štirimi trasami organiziran v Lapidariju pri Osrednji knjižnici Celje s pričetkom ob 10. uri.


Poleg tekmovalno rekreativnega dela programa se bodo navdušenci športa in rekreacije v okviru programa Šport za vse lahko ves teden udeleževali tudi brezplačnih programov, strokovno vodenih vadb in predavanj (nordijska hoja, šola plavanja, kegljanje, družabni plesi, samoobramba in funkcionalna vadba, TRX vadba).


Podrobnejše informacije, vključno s programom prireditev, so dostopne na
www.szc.si, www.fatburn.si ter na spletni strani Mestne občine Celje.

 


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje