Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

MOC za splet
OKC


Vabilo vas na predstavitev projekta in okroglo mizo Barva peska


Vabljeni na predstavitev projekta in okroglo mizo BARVA PESKA, ki bo potekala v sodelovanju s predstavnikom gibanja Polisario Front (mednarodno priznane osvobodilne organizacije, legalne zastopnice Zahodnih Saharcev, ki letos praznuje 40. obletnico svojega obstoja), gospodom Malaininom Ahmedom, Mestno občino Celje in Osrednjo knjižnico Celje

v četrtek, 15. maja 2014, ob 17.30 v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje.

Gospod Malainin bo predstavil kulturo, umetnost in življenje prebivalcev Zahodne Sahare, trenutno politično in pravno situacijo države, današnje razmere, življenje v taboriščih, cilje in želje Saharcev ter odnos mednarodne skupnosti do tega vprašanja.
Na ogled bo tudi kratek dokumentarni film z naslovom Hčere Upanja in razstava fotografij.

Barva peska


Zahodna Sahara velja za zadnjo afriško kolonijo, v kateri maroška okupacija in brezbrižnost mednarodne skupnosti ne dajeta veliko upanja pol milijona njenim prebivalkam in prebivalcem, ki živijo razseljeni v begunskih taboriščih v Alžiriji, ločeni od svojih družin, kjer so jim kršene osnovne človekove pravice. Soočajo se z več desetletji trajajočo agonijo, krajo naravnih virov, revščino in nasiljem. Generacije otrok odraščajo v pomanjkanju, vroče puščavsko sonce ne ponuja privida svobode, čeprav je želja o miru in dostojanstvu enako goreča kot na začetku njihovega boja za neodvisnost.
  

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje