Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan sprejel goste iz partnerskega mesta Singen

Celje, 8. maj 2014 – Danes, ob 10. uri dopoldan, je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot prijazno sprejel in nagovoril goste iz Hohentwiel-Gewerbeschule Singen, ki v teh dneh obeležujejo 20 let prijateljskega sodelovanja s Šolskim centrom Celje. Sprejema so se poleg župana udeležili direktor Šolskega centra Celje, Igor Dosedla, začetnik partnerstva med šolama, g. Gerhard Bumiller, ravnatelj šole, g. Stephan Glunk, nekdanja ravnatelja obeh šol, Marija Marovt in Eberhard Grundgeiger ter drugi gostje.

»Vedno nam je prijetno, ko se srečamo z našimi dragimi gosti iz partnerskega mesta Singen. Celje ima sklenjeno partnerstvo z mnogimi mesti, a z nobenim ne sodeluje na toliko različnih področjih. Letos bo kar nekaj pomembnih dogodkov, ki nas povezujejo in med nami tkejo dobre prijateljske vezi. Poleg praznovanja 20-letnega sodelovanja med šolama v mesecu juniju obeležujemo 25-letnico sodelovanja Komornega moškega zbora Celje in Moškega zbora Singen, 15. aprila pa se je v Celju premierno odvil tudi plesno glasbeni projekt Meeting point, ki bo v Singnu organiziran 31. maja. Sodelovanje med šolama je zraslo v zares intenzivno in plodno partnerstvo, zato bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki ste bili tvorni člen in motor tega sodelovanja, ki je odlična priložnost za živahno izmenjavo znanj in dobrih praks med mladimi ter prenašanje prijateljskih vezi na ljudi, ki živijo in delajo v obeh mestih,« je povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. 

DSC 0839

Začetnik in dolgoletni akter partnerstva med šolama, g. Gerhard Bumiller, pa je v svojem nagovoru poudaril, da so v tem sodelovanju s srcem in dušo in da so v dvajsetih letih sodelovanja razvijali različna področja: »Sodelovanje Glasbene šole Singen in Plesnega foruma Celje ter 20-letno partnerstvo med Šolskim centrom Celje in Hohentwiel-Gewerbeschule Singen sta dva zelo pomembna projekta, saj se nanašata na mladino. Za mesto Singen lahko rečemo, da želi podpirati več področij in steber, ki vključuje mlade, je za nas izjemno pomemben. Pomembna pa je seveda tudi vsa podpora, ki jo to naše sodelovanje ima, zato se zahvaljujem Mestni občini Celje in vsem, s katerimi dobro sodelujemo.« 

DSC 0833 

V petek, 9. maja, bo v Narodnem domu Celje s pričetkom ob 19. uri potekala slavnostna prireditev ob 20-letnici partnerskega sodelovanja med Šolskim centrom Celje in Hohentwiel-Gewerbeschule Singen. Vabljene goste bodo nagovorili župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, direktor Šolskega centra Celje, Igor Dosedla, začetnik partnerstva med šolama, g. Gerhard Bumiller ter ravnatelj šole Hohentwiel-Gewerbeschule Singen, g. Stephan Glunk.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje