Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Moj samooskrbni urbani vrt - vseslovenska akcija ob 25-letnici Unichema

Celje, 30. april 2014 – Podjetje Unichem bo v letu 2014 zaznamovalo 25-letnico obstoja, zato želi to leto obeležiti z vseslovensko vrtnarsko izobraževalno akcijo »Moj samooskrbni urbani vrt«. Dobro prakso »Gain samooskrbni vrt«, ki je uspešno zaživel že v sezoni 2013, bodo v letošnjem letu razširili na lokalni in nacionalni nivo. Poleg Mestne občine Celje v akciji sodelujejo Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Maribor, Mestna občina Velenje in Mestna občina Kranj, ki z ozaveščanjem in izobraževanjem pomagajo krepiti zavedanje o pozitivnih vidikih samooskrbe.

Želja posameznikov po samostojno pridelani zelenjavi, po svojem vrtu, je čedalje bolj izrazita. Ker pa nimajo vsi možnosti lastnega vrta, niti nimajo znanja o vrtnarjenju, želi podjetje Unichem v letu 2014 pomagati vrtnarskim začetnikom do vrtnarskih podvigov. Celoletna akcija bo zanimiva vse do konca oktobra, ko potekajo dela na vrtovih.

Zasnova akcije je, da se v sodelujočih občinah (v Mestni občini Ljubljana, Mestni občini Maribor, Mestni občini Velenje, Mestni občini Kranj in Mestni občini Celje) vzpostavi 25 samooskrbnih vrtov, ki bi jih obdelovali posamezniki, pari ali družine, ki z vrtnarjenjem še niso seznanjeni oziroma so še začetniki. V vsaki vključeni občini se določi en vzorčni vrt, kjer bodo Gaini strokovnjaki praktično prikazali, kaj je potrebno narediti v vrtu, te informacije pa bodo potem posredovali ostalim vrtnarjem, vključenim v akcijo. Na vzorčnih vrtovih bodo potekala tudi strokovna izobraževanja, podjetje Unichem pa bo v okviru akcije pripravil tudi priročnik »Moj samooskrbni urbani vrt«, ki bo napisan na način, da bodo izbrani samooskrbni vrtnarji lahko vrt obdelovali povsem samostojno.

Klub Gaia v okviru te akcije v sodelovanju z Mestno občino Celje organizira brezplačno delavnico »Zasaditev prve zelenjave na vrt«, ki bo v ponedeljek, 5. maja 2014 ob 16. uri na občinskih vrtovih v Novi vasi v Celju. Delavnica bo potekala pod strokovnim vodstvom agronoma strokovnjaka Kluba Gaia, ki bo predstavil vrtnarjenje od načrta preko sajenja in oskrbe. Udeleženci bodo lahko aktivno sodelovali pri sajenju vrtnin, povprašali po nasvetih za svoje vrtove in se učili korakov vrtnarjenja.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje