Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje – dinamično in odprto mesto

Logo praznik MOC11. aprila 2014 je minilo 563 let od ukaza Celjskega grofa Friderika II., ki je Celju na ta dan podelil mestne pravice. Mesto je v Narodnem domu praznovalo skupaj z letošnjimi nagrajenci. Župan je na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje podelil zlati celjski grb, tri srebrne, en bronasti in štiri kristalne celjske grbe. 
 
Zlati celjski grb je za izjemen prispevek na področju neonatologije prejela dr. Zlata Felc, srebrni celjski grb so prejeli Brina Zupančič (za prizadevanja na glasbenem in skladateljskem področju), Terezija Jazbec za dolgoletno humanitarno delo in podjetje Vivapen d.o.o. Bronasti celjski grb je za izjemne dosežke na športnem področju dobila Marija Fras, kristalne celjske grbe pa so prejeli diplomanti Sara Poteko, Eva Javoršek, Niša Komplet Peperko in Miha Simoniti.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je slovesni nagovor pričel z besedami: »11. april je vsako leto dan, ko se malce zazremo nazaj v zgodovino, ocenimo sedanjost in pogledamo tudi v prihodnost. Mesto niso samo stavbe, ulice, tlaki in zidovi, ampak so predvsem ljudje tisti, ki mu dajejo dušo in nivo kvalitete življenja. Celje je lahko zgled mnogim mestom doma in v tujini. Je dinamično in odprto mesto, mesto tisočerih obrazov, multikulturno mesto. Želimo, da v našem mestu nikoli ne bi bilo prostora za rasne, verske, kulturne in še kakšne razlike. Le takšno mesto je lahko prijetno in uspešno in v takšnem mestu je vredno živeti.«

EW3R0092

Župan je v nadaljevanju poudaril, da je slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje v prvi vrsti namenjena prav nagrajencem: »Vsako leto ob bok izjemnim zgodovinskim osebnostim postavimo naše nagrajence. To so ljudje, ki se zavedajo, da je vsak uspeh sad trdega dela, znanja, inovativnosti in še česa. Ti predstavljajo bogastvo našega mesta, mu dajejo blišč in zagotavljajo nivo kvalitete življenja. Pomembno je, da pozitivno zremo v prihodnost in da imamo radi mesto, v katerem živimo in delamo,« Celjankam in Celjanom pa iskreno čestital in zaželel prijetno praznovanje.«
 
EW3R0406


Prireditev so oblikovali celjski umetniki, Ajda Kus v vlogi Barbare Celjske, Neža Strenčan v vlogi Veronike Deseniške ter gostje večera: pianistka Mateja Urbanč – Hladnik, Nataša Brina Zupančič, skavtje Steg 1 in 2 Celje ter glasbena skupina Carpe Diem.

 

 

 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje