Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Otroci iz Šabca rajali in ustvarjali na Celjski koči

Celje, 7. marec 2014 – Skupina otrok iz srbskega kraja Šabac je na Celjski koči preživela pester teden. Vsak dan (od ponedeljka do petka) so na programu imeli zabavne, izobraževalne in ustvarjalne dejavnosti, ki so se jih udeležili z velikim veseljem in zanimanjem.
 
S pripomočki za ustvarjanje pustnih mask je otroke na Celjski koči najprej pričakala animatorka, ki je poskrbela za sproščeno vzdušje po naporni avtobusni vožnji. Izpod njihovih rok so nastali izjemno kreativni pustni izdelki, ki so si jih na dan pusta seveda tudi nadeli. Najboljše maske so bile nagrajene s simbolnimi darilci. Tovrstno pustno rajanje in ustvarjanje bo otrokom iz Srbije gotovo ostalo v lepem spominu.

IMG 8740

Prav tako se bodo otroci radi spominjali tudi vseh doživetij v naravi. Še posebej zanimiv je bil nočni pohod s svetilkami po Gozdni učni poti z lovcem ter sprehod po mestnem središču, kjer so si med drugim ogledali tudi Stari grad Celje in obiskali II. Osnovno šolo Celje. Tudi športnega udejstvovanja jim ni manjkalo, kljub temu, da se na smuči zaradi precej pomladnega vremena niso podali. Tako so uživali v zimskem bazenu Golovec in na drsališču v Mestnem parku.   
 

Kljub temu, da so se obiska udeležili nekoliko starejši otroci (večinoma 14-letniki), so se z velikim zanimanjem udeležili prav vseh aktivnosti, ki so bile del njihovega programa. Animatorji, strokovni delavci in ostali sodelujoči pa so poskrbeli za kar najbolj poučne in hkrati zabavne počitniške dni. Danes so otroci odpotovali proti domu z mislijo, da so v knežjem mestu preživeli čudovit teden, ki si ga želijo še kdaj ponoviti.

DSC 0331

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje