Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina celje ni nikoli zanikala bremen preteklosti

Celje, 30. januar 2014 – Na današnji novinarski konferenci Mestne občine Celje je župan Bojan Šrot s sodelavci predstavil aktivnosti, ki jih je Mestna občina Celje izvajala v zvezi z reševanjem okoljskih bremen na območju Stare Cinkarne.

Mestna občina Celje je dobila v posest zemljišča na območju Stare Cinkarne leta 2002. Od leta 2004 naprej poskuša Mestna občina Celje najti primerne načine in metode za reurbanizacijo celotnega območja. Od leta 2009 naprej pa mestna občina intenzivno išče rešitve tudi za ustrezno ravnanje z onesnaženo zemljino, ki je posledica kršitve gradbene pogodbe s strani izvajalca ob izgradnji komunalne infrastrukture Gaberje jug.

Kot je povedal župan: »Problem onesnaženja na območju Stare Cinkarne ni nastal včeraj, nismo ga povzročili mi, vendar ne bežimo od težav in Mestna občina Celje vztrajno išče strokovno preverjene in finančno vzdržne rešitve za nastalo situacijo. Reševanje okoljskih problemov ima v Celju prioriteto že vrsto let, kar potrjujejo tudi mnogi izvedeni projekti v zadnjih letih.« Pri iskanju rešitev za območje Stare Cinkarne Mestna občina Celje sodeluje s pristojnim ministrstvom, vendar zaradi nenehnega spreminjanja zakonodaje in predpisov do danes ni bilo mogoče najti sprejemljive rešitve.

Mestna občine Celje je za predelavo cca. 13.600 m3 onesnažene zemljine na območju Stare Cinkarne izvedla javni razpis, objavljen v Uradnem listu Evropske unije, izbrala izvajalca in pričakuje uspešen zaključek del v pogodbenem roku, t.j. do konca julija 2014.

Kar se tiče vplivov okolja na zdravje ljudi, je župan na konferenci spomnil na študiji Zavoda za zdravstveno varstvo in Onkološkega inštituta Ljubljana, ki nista pokazali bistvenih odstopanj od slovenskega povprečja glede povečanih tveganj za zdravje in obolevnosti za rakom.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje