Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan prerezal slavnostni trak Slovenskega vrta

Celje, 20. september 2013 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prerezal slavnostni trak ob otvoritvi Slovenskega vrta.
 »Vesel sem, da smo danes zbrani v središču hortikulture, aranžerstva in oblikovanja, ki s svojo dejavnostjo krepi sodelovanja tako z gospodarstvom kot z domačimi in tujimi institucijami ter lokalno skupnostjo. Uspešna mednarodna povezovanja ne zbližujejo samo znanja in izkušnje, ampak tudi navade mest, s čimer se krepijo dobri odnosi med državami. Zato vam v imenu Mestne občine Celje čestitam ob otvoritvi Slovenskega vrta, ki bo tako kot lansko leto odprt Švicarski vrt, ponesel dobre prakse ekosistemskega pristopa pri urejanju vrtov in zelenih površin med nas in širšo okolico. Pri tem so domača in mednarodna povezovanja tista, ki omogočajo, da zapisujemo čas, kot sta ga zapisovala prvi med botaniki sveta Carl Linné v 15-letni korespondenci z Giovannyjem Antonio Scopolijem, ki je služboval v Idriji kot rudniški zdravnik. Kljub temu, da se nista nikoli srečala, sta omogočila bogat pretok ugotovitev in znanja ter na ta način zapisovala zgodovino nas in našega okolja,« je v pozdravnem nagovoru povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

DSC 0138

Župan Mestne občine Celje je slavnostni trak prerezal skupaj z vodjo projekta Mojco Sodin.

Poleg župana Mestne občine Celje sta čestitke ob uspešnem zaključku projekta na slovesnosti izrekla tudi državni sekretar Ministrstva za izobraževanje znanost in šport Aljuš Pertinač in generalni direktor Direktorata za javne službe varstva okolja in investicije v okolje dr. Boštjan Petelinc. Goste je pozdravila in nagovorila Štefanija Kos Zidar, v. d. ravnateljice Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

DSC 0149

Slovenski vrt je nastal v okviru leto in pol trajajočega projekta Carski vrt, ki pomeni promocijo dveh narodov, s poudarkom na učnih in tematskih vrtovih ter trajnem sodelovanju v stroki. S Slovenskim in Švicarskim vrtom, ki sta nastala tekom projekta, so na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prikazali možnosti ekosistemskega pristopa pri urejanju vrtov in zelenih površin.


foto: Emil Špes

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje