Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska se je v soboto predstavila v Splitu

 
Splitčani so uživali v okušanju slovenskih kulinaričnih dobrot, sodelovali v nagradnem žrebanju, se zavrteli ob zvokih slovenske glasbe ter z navdušenjem spremljali akrobatske mojstrovine odličnih Dunking Devilsov
Zavod Celeia Celje, nosilec in koordinator Regionalne turistične destinacije Dežela Celjska je v soboto, 18. maja 2013 izvedel predstavitev turistične ponudbe destinacije na Rivi, v srcu Splita. Splitčanom so se s svojo ponudbo predstavili ponudniki turističnih produktov in storitev, ki so združeni pod enotno blagovno znamko Dežela Celjska. Ob tej priložnosti je v Splitu potekala tudi predstavitev mesta Celja kot enega izmed štirih mest gostiteljc Evropskega prvenstva v košarki. Dogodka v Splitu so se udeležili podžupanja Mestne občine Celje, mag. Darja Turk, direktorica Zavoda Celeia Celje, koordinatorja in nosilca destinacije, mag. Milena Čeko Pungartnik, Peter Vilfan, ambasador Evropskega prvenstva v košarki, akrobatska skupina Dunking Devils in glasbena skupina Zaka' pa ne, zbrane pa je nagovoril tudi Petroslav Sapunar, predsednik županijske skupštine županije Splitsko – Dalmatinske.

splet 
Osrednji poudarek prireditve je bil na predstavitvi turističnih produktov in storitev ponudnikov vključenih v Regionalno turistično destinacijo Dežela Celjska. Del predstavitve je zajemal tudi predstavitev mesta Celje kot enega izmed štirih mest gostiteljic bližajočega se Evropskega prvenstva v košarki. Za razpoloženje so poskrbeli člani vse bolj popularne slovenske glasbene skupine ZAKA PA NE. Skozi ves dan je potekala nagradna igra, s katero so se udeleženci potegovali za zdraviliške vikend pakete, javno žrebanje pa je bilo izvedeno proti koncu prireditve, ob 19.00 uri. Ker je mesto Celje eno izmed mest, ki bo gostilo Evropsko prvenstvo v košarki, ki se bo odvijalo v Sloveniji od 4. do 22. 9. 2013, so del programa sooblikovali tudi člani odlične slovenske akrobatske zasedbe Dunking Devils ter obiskovalce več kot navdušili s spektakularnimi kombinacijami košarke in akrobatike. K sodelovanju na prireditvi se je odzval tudi gospod Peter Vilfan, ambasador Evropskega prvenstva v košarki in eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, ki se je v Splitu simbolično pomeril v metu na koš s Petroslavom Sapunarjem. Na prireditvi je sodeloval  tudi Lipko, uradna maskota prvenstva. Obiskovalci so skozi ves dan degustirali slovenske kulinarične dobrote ter vina in pivo ter vseskozi posegali po promocijskih materialih, s katerimi se predstavlja ponudba destinacije in pridobivali odgovore na vprašanja pri na dogodku prisotnih ponudnikih ter turističnih informatorjih.

splet1

IMG 2245 splet

O Deželi Celjski
:
 
DEŽELA CELJSKA je skupna turistična destinacija 21. občin  (Celje, Dobrna, Vojnik, Štore, Laško,Vitanje, Zreče, Slovenske Konjice, Vransko, Braslovče, Tabor, Prebold, Polzela, Žalec, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Dobje, Kozje) kjer je doma " dobro počutje ". Zdravilna voda  okoliških zdravilišč je  skupni imenovalec te destinacije v kateri boste našli najsodobnejšo zdraviliško infrastrukturo z vrhunsko welness ponudbo. Dobro počutje pa boste prav tako našli z raziskovanjem gradov, muzejev na prostem s poučnimi delavnicami, s pokušino izvrstne kulinarike domačih dobrot na turističnih kmetijah in v številnih domačih gostilnah kot tudi v adrenalinskih užitkih v naravi, ki jih ponujajo številne pešpoti, urejene kolesarske steze ter tako poletni kot zimski športni centri.
 
V šestih velikih termalnih zdraviliščih in wellness centrih v destinaciji DEŽELA CELJSKA letno prenoči več kot 1 mio turistov. Svojo zgodbo o uspehu  gradijo okrog termalne vode in jo dopolnjujejo z izvrstno ponudbo za različne ciljne skupine: družine z otroci, aktivni starejši, pari, posamezniki kot tudi organizirane skupine.
 
O sodelujočih na predstavitvi destinacije v Splitu :
 
ZAKA PA NE – sedemčlanska glasbena skupina, ki jo sestavlja 6 fantov in eno dekle postaja zadnja leta vse bolj prepoznavna na slovenski glasbeni sceni. Fantje in dekle so mojstri slovenske narodno zabavne glasbe, ki jo tudi sami ustvarjajo, seveda pa jim gredo od rok tudi malce « trši » zvoki. Člani skupine so nadvse ponosni  predvsem na  odlične uvrstitve na festivalu Slovenska polka in valček. Uspešno so se predstavili tudi na Ptujskem festivalu, kjer so predlani dobili Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo festivala. Melodije člani skupine ustvarjajo sami, sami delajo tudi aranžmaje. Več na https://www.facebook.com/pages/Skupina-Zaka-pa-ne/356149234470871

AKROBATSKA SKUPINA DUNKING DEVILS – Odlična akrobatska skupina iz Ljubljane gledalce navdušuje z izjemno dovršeno kombinacijo košarke in akrobatike, iz katere ji je uspelo ustvariti dih jemajoč akrobatsko-košarkarski šov. Člani skupine so poznani po visokih skokih, izpiljeni akrobatski tehniki in čistih kombinacijah, s katerimi navdušujejo gledalce širom sveta. Več na www.dunking-devils.com
PETER VILFAN, AMBASADOR EVROPSKEGA PRVENSTVA V KOŠARKI - Vilfan  je eden izmed najboljših slovenskih, oziroma jugoslovanskih košarkarjev vseh časov, v letu 2013 pa skupaj z Ivom Daneuom ter Rašem Nesterovićem tudi ambasador EuroBasketa 2013. Z jugoslovansko reprezentanco je osvojil dve medalji na Evropskih prvenstvih (bron v Italiji 1979 ter srebro na Češkoslovaškem 1981) in dve na svetovnih (zlato na Filipinih 1978 ter bron v Kolumbiji 1982), bil pa je tudi prvi kapetan slovenske reprezentance, za katero je zbral 11 uradnih nastopov. Igral je za Union Olimpijo, Split in Partizan.

Foto: Zavod celeia Celje

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje