Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mladi iz petih držav z vrstniki iz Celja o sodelovanju mladih pri sprejemanju odločitev v lokalni politiki

Celje, 19. marec 2013 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes v Narodnem domu pozdravil goste iz petih evropskih mest: nemškega Singna, madžarskega Veszprema, bosanskega Doboja, španskega Burgosa in italijanskega Serrentija. Mladi, ki delujejo na področju mladinske politike, so Celje obiskali v sklopu evropskega projekta »Deluj lokalno – aktivna participacija v dialogu z mladimi«.
 
Gre za projekt, ki spodbuja sodelovanje mladih na lokalni in regionalni ravni za bolj demokratično in uspešnejšo družbo. Mladi morajo imeti priložnost, možnost in podporo, da lahko vplivajo na odločitve.
S projektom želijo sodelujoči med drugim omogočiti diskusijo med mladimi na lokalni, regionalni in mednarodni ravni; poiskati dobre prakse sodelovanja mladih v lokalni skupnosti in na nacionalnem nivoju in spodbujati izmenjavo dobrih praks med lokalnimi okolji; dvigniti zavest o pomembnosti sodelovanja mladih pri sprejemanju odločitev tako pri lokalni skupnosti kot pri mladih samih ter spodbujati podporo mladinskega dela, mladinskih organizacij in mladinskih centrov na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.
Projekt v Celju vodi Celjski mladinski center.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je ob tej priložnosti pohvalil Celjski mladinski center, ki odlično dela in ima tudi enega najboljših hostlov v Sloveniji. »Mladinska dejavnost je v Celju zelo razširjena, mladi se udejstvujejo na mnogih področjih in v Celjskem mladinskem centru se odvija večina teh dejavnosti. Pomembno se mi zdi, da je direktor tudi mestni svetnik. Nasploh je bistveno, da imajo mladi možnost vstopiti v mestni svet, kjer lahko neposredno sodelujejo pri sprejemanju odločitev.«

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje