Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dežela Celjska predstavila svojo turistično ponudbo na sejmu PLACE2GO v Zagrebu

 
Razstavni prostor je v soboto obiskal Lipko, maskota Eurobasketa 2013
 
 
Celje, 18. marec 2013 - V času od petka, 15. marca, do nedelje, 17. marca 2013, se je na Mednarodnem turističnem sejmu PLACE2GO v Bočarskem domu v Zagrebu  predstavljala tudi Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska, ki jo koordinira Zavod Celeia Celje. Razstavni prostor destinacije je v soboto, 16. marca 2013, obiskal Lipko, maskota EuroBasketa2013, ki je s svojo energijo navdušil Zagrebčane. 
 
Mednarodni turistični sejem PLACE2GO, ki se je letos od 15. do 17. 3. 2013 odvijal v Bočarskem domu v Zagrebu,  je mlad sejem, ki je svoja vrata za javnost in razstavljavce prvič  odprl v lanskem letu. Tako se je v lanskem letu na sejmu, ki ga je obiskalo 13.000 obiskovalcev, predstavilo 100 razstavljavcev iz 13 držav. V letošnjem letu se je število držav razstavljavk povzpelo na 18. Na sejmu, ki je primarno namenjen predstavitvi turistične ponudbe zanimive za popotnike, družine z otroki… se je letos prvič predstavila tudi Regionalna turistična destinacija Dežela Celjska. Dežela Celjska in njenih 21 sosednjih občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje), ki se raztezajo okoli tretjega največjega slovenskega mesta Celja, je turistična destinacija za vse letne čase. Geografsko raznolika pokrajina, polna dolin, ki na treh straneh meji na  gore in visoko hribovje, se razteza 75 km od vzhoda proti vzhodu in skoraj toliko od severa do juga. V destinaciji živi cca. 193.000 prebivalcev, kar pomeni 9,4 % odstotkov slovenskega prebivalstva oz. na nivoju regije predstavlja 75 % vsega prebivalstva statistične Savinjske regije. Glede na velikost območja, ki ga zajema, pa 67 % odstotkov območja Savinjske regije in 8 % slovenskega ozemlja. Vse kotičke Dežele Celjske povezuje šest sodobnih termalnih zdravilišč (Terme Dobrna, Skupina Rogaška Slatina, Rimske terme, Thermana Laško, Terme Olimia in Terme Zreče), z več kot milijon obiskovalci na leto.
 
V ospredju animacijskega nastopa na stojnici Dežele Celjske v soboto, 16. 3. 2013, je bil Lipko, maskota EuroBasketa2013, ki bo v Sloveniji potekal od 4. do 22. 9. 2013.  Tako bo Celje v času od 4. do 9. septembra gostilo kar 6 košarkarski ekip,  ki bodo sodelovale na Evropskem prvenstvu v košarki. Med ekipami, ki bodo tekme odigrale v Celju, je tudi državna reprezentanca Hrvaške. Sobotna animacija je bila tako v celoti osredotočena na promocijo mesta Celje kot mesta, ki bo gostil tudi reprezentante iz sosednje Hrvaške. V ospredju dogajanja je bil animacijski nagovor Lipka, maskote prvenstva, ki  je animacijo izvajal sam ter v sinergiji s člani Folklorne skupine Skomarje iz Zreč. Tako je razstaviščni prostor Regionalne turistične destinacije Dežela Celjska  od 10. do 19. ure  utripal v ritmu košarkarske in folklorne dinamike. Obiskovalci so se v velikem številu ustavljali ob razstaviščnem prostoru, se slikali in kramljali z Lipkom, ki je s širokim spektrom animacij nagovarjal čisto vse skupine obiskovalcev; od najmlajših do tistih najstarejših. Paleta obiskovalcev na sejmu, za katerega ni potrebno plačati vstopnine, je namreč vse dni sejma vključevala čisto vse generacijske strukture. Obiskovalci so se z velikim navdušenjem tudi fotografirali  z Lipkom v fotokotičku in za spomin na srečanje s seboj odnesli sliko z Lipkom, vstavljeno  v prekrasen fotookvir, ki ga v ospredju krasi Stari grad Celje, na zadnji strani pa je izjemna fotografija Šmartinskega jezera, športno-rekreacijskega bisera Celja. Glede na navdušenje obiskovalcev, ki so se ustavljali ob razstaviščnem prostoru Dežele Celjske vse dni, in prav posebej v soboto, lahko zapišemo, da je promocija Celja kot enega izmed gostiteljev Evropskega prvenstva v košarki  uspela in da so si Hrvati mesto in njegove znamenitosti nedvomno vtisnili v spomin.

DSC03032

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje