Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Nova dvorana za celjsko ljubiteljsko kulturo

Celje, 25. januar 2013 – Včeraj sta župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Zveze kulturnih društev Celje Bogomir Krpan namenu predala večnamensko dvorano na Gledališkem trgu 4. V nekdanjih prostorih otroške knjižnice imata Zveza kulturnih društev Celje in Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti tudi sedež.

Z investicijo Mestne občine Celje v prostore nekdanjega Miška Knjižka je mesto dobilo dvorano, ki je namenjena predvsem kulturno umetniški ustvarjalnosti ljubiteljskih kulturnih društev, sekcijam, skupinam in mladim ustvarjalcem, društveni in ljudski kulturi v najširšem pomenu. Namenjena je lutkovnim predstavam, komornim gledališkim in glasbenim dogodkom, literarnim večerom in predstavitvami knjižnih del, razstavam likovnih in fotografskih izdelkov, multimedijskim dogodkom, strokovnim omizjem in izobraževanjem na področju kulturne ustvarjalnosti.

Mestna občina Celje za ureditev prostorov in dvorane skupno namenila 163.000 evrov.

Župan Bojan Šrot je ob odprtju med drugim povedal: »Celjska ljubiteljska kultura je dobila prepotreben prostor za svoje delovanje. Vesel sem, da imamo v Celju tako pestro, raznoliko in na visokem kvalitetnem nivoju razvito ljubiteljsko kulturo, ki lahko prebivalcem tega mesta ponudi marsikaj.«

»Celje ima približno 43 aktivnih društev in 2100 aktivnih članov, kar je izjemno močan in raznolik nabor ljubiteljskih ustvarjalcev. Celjske skupine dosegajo odlične rezultate in nedvomno imamo kaj ponuditi tudi v tej novi dvorani, ki ima 70 sedežev. Že ta konec tedna nadaljujemo z lutkovnimi predstavami, ki jih za obiskovalce brezplačno pripravljamo vsako soboto, ob petih popoldne. Dva tedna nazaj smo imeli 150 gostov, sicer pa je dvorana namenjena manjšim komornim zasedbam in primerna za od 50 do 100 ljudi,« je povedal Bogomir Krpan.

Ob odprtju nove dvorane je čestital tudi direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS mag. Igor Teršar.

009 splet

010 splet

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje