Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje gosti delegacijo iz Kitajske

Celje, 24. julij 2012 - Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes sprejel delegacijo iz kitajske province Anhui.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes sprejel predstavnike gospodarske delegacije iz kitajske province Anhui, ki je Celje obiskala v okviru poslovne poti po Evropi in na povabilo družbe Rotis d.o.o. iz Trzina, ki se uspešno vključuje tudi na kitajsko tržišče. Župan je gostom predstavil Mestno občino Celje ter celjsko in regijsko gospodarstvo. Dejal je, da je Celje majhno mesto in Slovenija majhna država, ki se težko primerja s provinco Anhui, vendar se lahko pohvali z uspešnimi projekti in prodornimi posamezniki in podjetji. Osredotočil se je na predstavitev celovitega sistema ravnanja z odpadki, ki je predstavnike delegacije še posebej zanimala. Poudaril je, da je Savinjska regija edina regija v Sloveniji, ki ima vzpostavljen in delujoč sistem ravnjaja s komunalnimi odpadki, v katerega je vključena celotna regija. Dobre izkušnje in uspešni projekti pa nas vzpodbujajo k nadaljnjemu delu na področju učinkovitega in trajnostnega reševanja okoljskih problemov.

Direktor Regionalne gospodarske zbornice Celje Drago Polak je gostom predstavil delovanje zbornice in gospodarstvo Savinjske regije. Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje Miran Gracer pa delovanje obrtne zbornice ter hkrati predlagal vzpostavitev povezav med zbornicami province Anhui ter člani naših zbornic.

Vodja kitajske delegacije Zhang Yaowen je predstavil pokrajino Anhui in izpostavil nekaj njenih značilnosti. Anhui je provinca v vzhodnem delu Ljudske Republike Kitajske, ki meri 139.400 m2 in ima kar 68 mio prebivalcev. V nadaljevanju je poudaril še hiter razvoj njihovega gospodarstva, še zlasti avtomobilske industrije.

Srečanje je bilo zaključeno z obojestransko željo in dogovorom o povezovanju kitajskega in celjskega gospodarstva.

 

slika046

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje