Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.

NOVICE IN OBVESTILA

Slavnostni začetek gradnje kolesarske povezave Celje-Štore-Šentjur 

Kolesarska pot bo zgrajena do konca leta 2023 

Celje, 18. maj 2022 – Ne desnem bregu Voglajne, v bližini Zgodovinskega arhiva Celje, je bil danes slavnostni otvoritveni dogodek ob začetku gradnje kolesarske povezave Celje-Štore-Šentjur. Več kot 11 kilometrov dolga povezava, ki bo del državnega kolesarskega omrežja, bo omogočila varnejše kolesarjenje med tremi sosednjimi občinami ter prispevala h krepitvi trajnostne mobilnosti in novim možnostim razvoja turizma na tem območju. Investitor več kot 11 milijonov evrov vrednega projekta, ki je uvrščen v mehanizem Dogovor za razvoj regij (DRR3), je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), ki prispeva tudi glavnino denarja za naložbo. Ta je sofinancirana z EU sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) in državnimi sredstvi, v okviru kvot, ki za ta projekt pripadajo posameznim občinam. Na današnjem dogodku so zbrane nagovorili župani vseh treh občin, Bojan Šrot (Celje), Miran Jurkošek (Štore) in mag. Marko Diaci (Šentur) ter direktorica DRSI Ljiljana Herga. 

Preberi več

Projekt Celje se pelje trajnostno v šolo podprle vse osnovne šole v Celju

Novo kampanjo včeraj v središču mesta uvedla kolesarska malica s »smuti bajkom«

17. maj 2022 – Mestna občina Celje (MOC) in Zavod Vozim nadaljujeta projekt Celje se pelje, ki je namenjen promociji trajnostne mobilnosti v mestu. Projekt, ki se je začel v minulem letu, v novi kampanji nosi naziv Celje se pelje trajnostno v šolo (in službo). Novo poglavje projekta, ki ga je včeraj v središču Celja na Zvezdi pospremil otvoritveni dogodek, t.i. kolesarska malica s »smuti bajkom«(Smoothie Bike), bo trajalo vse do 10. junija. Sodelujejo vse celjske osnovne šole, ki se zavedajo pomena aktivnega prihoda učencev v šolo. Namen štiritedenskega projekta, ki so ga za MOC zasnovali v Zavodu Vozim,  je med otroci in mladostniki spodbujati  trajnostni prihod v šolo – peš, s kolesom, skirojem, rolerji ali rolko, kjer pa ni urejenih varnih poti tudi s šolskim avtobusom. 

Preberi več

V soboto čiščenje Kosovelove ulice - pravočasno umaknite avtomobile

Celje, 17. maj 2022 - To soboto med 6. in 15. uro bo Simbio čistil javne površine na Kosovelovi ulici in sicer na odseku od ploščadi pri GCC do Pionirskega doma in od Pionirskega doma do Kersnikove ulice. 

Preberi več

Celje bo letos še bolj bogato ocvetličeno

Celje, 11. maj 2022 – Čudoviti raznobarvni tulipani in narcise, ki so nas v Celju razveseljevali v zadnjih tednih, so že skoraj odcveteli, zato se v javnem podjetju Zelenice že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo naše mesto krasilo vse do jeseni. V drugi polovici maja bodo zasadili 15.000 sadik desetih različnih vrst cvetja, ki dobro uspeva tudi v vročini. 

Preberi več


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje