NOVICE IN OBVESTILA

Na 19. konferenci regij Evrope tudi predstavnica Mestne občine Celje 

O pomenu Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za urbani razvoj

Celje, 29. september 2023 – V kongresnem centru v Salzburgu se je v teh dneh končala 19. konferenca Inštituta regij Evrope (19th Europe Summit Salzburg) Evropa in mir – proti novim perspektivam. Približno 500 udeležencev je na konferenci razpravljalo o novih izzivih razvoja Evrope in njenih regij v luči zaostrenih geopolitičnih razmer in posledic, ki jih prinašajo podnebne spremembe. Na konferenci je sodelovala tudi mag. Saša Heath-Drugovič, vodja Službe za evropske zadeve na Mestni občini Celje, ki je na t. i. slovenski delavnici predstavila izkušnje z mehanizmom Celostnih teritorialnih naložb (CTN) pri uresničevanju evropskih projektov v minuli finančni perspektivi. 

Preberi več

Podaljšana zapora v Zvodnem

Celje, 27. september 2023 – V kraju Zvodno, kjer poteka pohodna pot od Starega gradu Celje čez vas Osenca proti Celjski koči, je prejšnji teden plaz poškodoval pešpot.

Preberi več

Podžupan Uroš Lesjak sprejel mlade iz Singna in Gimnazije Lava 

Celje, 25. september 2023 – V Celje je včeraj prispela skupina 23 dijakov in dijakinj tehniške gimnazije  Hohentwiel Gewerbeschule iz nemškega mesta  Singen, ki se bodo ta teden  v okviru dijaških izmenjav družili z dijaki Gimnazije Lava, sklepali nova prijateljstva, se učili drug od drugega in spoznavali naše lepo knežje mesto. Dopoldan jih je v Narodnem domu sprejel podžupan Uroš Lesjak, ki jim je izrekel iskreno dobrodošlico, popoldan pa si bodo med drugim ogledali Stari grad Celje. 

Preberi več

Zadnji dan v znamenju vrveža mladih in županove pisarne na prostem 

Uspešen zaključek Evropskega tedna mobilnosti v Celju 

Celje, 22. september 2023 - S tradicionalnim Dnevom brez avtomobila se je v Celju končal Evropski teden mobilnosti (ETM), ki je v minulih dneh ponudil programsko pestro in živahno dogajanje na za promet zaprti Prešernovi ulici. Zadnji dan so za vrvež znova poskrbeli predvsem mladi, otroci iz vrtcev, učenci in dijaki. Današnje dogajanje je zaznamovala še županova pisarna na prostem, v kateri je župan Mestne občine Celje Matija Kovač tokrat opravil pogovore z občani, za katere svoja vrata odpre enkrat mesečno. 

Preberi več


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje