Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.

NOVICE IN OBVESTILA

Na šestih javnih stavbah že potekajo energetsko sanacijska dela

Celje, 18. julij 2018 – V drugi polovici meseca junija je Ministrstvo za infrastrukturo Mestni občini Celje dodelilo 1.600.460,51 EUR nepovratnih sredstev za izvedbo energetske sanacije osmih javnih objektov v Celju. Trenutno potekajo dela v štirih osnovnih šolah in dveh enotah javnih vrtcev. V jesenskih mesecih bomo pričeli z deli na Celjskem domu.

Preberi več

Celjska Splavarska brv je na razstavi v Frankfurtu predstavljena kot eden izmed najboljših projektov vzorčnih mest

Celje, 11. julij 2018 – V Celju smo bili veseli in ponosni ob novici, da je projekt Splavarske brvi, ki povezuje levi breg Savinje pri Osrednji knjižnici Celje z Mestnim parkom, predstavljen na razstavi »Ride a Bike! Reclaim a City« v nemškem Frankfurtu. Na razstavi, ki jo je organiziral Deutsches Arhitekturmuseum in bo odprta do 2. septembra letos, je namreč predstavljenih 28 projektov vzorčnih mest, ki najbolje uvajajo trajnostno mobilnost s poudarkom na transformaciji mestnih površin v kolesarjem prijazne urbane prostore. Hkrati je pri švicarski založbi Birkhauser izšla monografija, v kateri je prav tako predstavljena celjska Splavarska brv. To je odlična promocija za naše mesto in hkrati spodbuda za projekte, s katerimi v Celju načrtujemo izgradnjo nove kolesarske infrastrukture in uvajamo trajnostne oblike mobilnosti. 

Preberi več

Pred knjižnico bodo nameščeni urbani elementi za posedanje in igro

Celje, 10. julij 2018 – Izvajalec sanacijskih del pri Osrednji knjižnici Celje Remont d.d., je novo  zunanjo ureditev in sanacijo na strehi otroškega oddelka knjižnice in pohodne ploščadi zaključil prejšnji teden. Mestna občina Celje bo na mestu, kjer so bila igrala, postavila urbane večfunkcijske elemente. 

Preberi več

Med železniško postajo in Savinjo želimo urediti sistem P + R  

Celje, 6. julij 2018 – V razvitih evropskih mestih je možnost cenovno ugodnega in udobnega parkiranja z neposrednim dostopom do javnega sistema izposoje koles zmanjšala prometne težave. Mnogi vozniki so spremenili potovalne navade, saj so spoznali, da ima sistem P + R (Park & Ride - parkiraj avto in prestopi na kolo) številne prednosti. Tudi v Celju želimo zgraditi parkirno infrastrukturo, ki bo spodbujala alternativne trajnostne načine nadaljevanja poti s kolesom, zato smo pripravili vso potrebno dokumentacijo in na podlagi povabila Združenja Mestnih občin Slovenije oddali vlogo za projekt P + R Ulica XIV. divizije.  Vozlišče  P + R želimo urediti na  območju med Savinjo in železniško postajo, ki je v občinski lasti in se nahaja ob starem mestnem jedru. Če bo naša vloga sprejeta in bomo dobili denar iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN), bomo na tej lokaciji uredili kakovostno, funkcionalno in za uporabnike privlačno urbano površino. V projektu smo upoštevali tudi projektantska izhodišča za izvedbo državne kolesarske povezave, ki poteka v neposredni bližini ob strugi Savinje v smeri proti Laškemu. 

Preberi več


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
fax:   03 42 65 682
e-pošta:   mestna.obcina.celje@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje