Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.

NOVICE IN OBVESTILA

Celjanke in Celjani ocenjujejo delo župana kot uspešno ali zelo uspešno
Najbolj pomembni pridobitvi sta Celebus in KolesCE

Celje, 19. februar 2020 – Po raziskavi agencije Ninamedia dobra polovica anketiranih prebivalcev Mestne občine Celje (59,9 %) ocenjuje delo župana Bojana Šrota kot uspešno ali zelo uspešno. Povprečna ocena njegovega dosedanjega dela znaša 3,52 kar je glede na slovensko povprečje (3,46) nadpovprečna ocena.

Preberi več

Janko Hartman je častni meščan Celja

Celje, 18. februar 2020 – Mestni svet Mestne občine Celje je na današnji 11. redni seji potrdil vseh 14 nominirancev za prejemnike priznanj Mestne občine Celje v letu 2020, ki jih je predlagala Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade. Mestni svet je tako podelil naziv častni meščan, zlati celjski grb, tri srebrne, tri bronaste in šest kristalnih celjskih grbov.

Preberi več

Kmalu nove stopnice na pešpoti, ki vodi na Celjsko kočo


Celje, 17. februar 2020 – Mestna občina Celje je prejšnji teden začela z rekonstrukcijo 300 metrov dolgega odseka priljubljene pešpoti, ki vodi na Celjsko kočo. Gradbena dela izvaja podjetje GM Hercog, d. o. o., ki je bilo na javnem razpisu izbrano za najugodnejšega ponudnika. Naložba, ki med drugim vključujejo tudi namestitev novih stopnic,  je ocenjena na okoli 17.500 evrov. Če bodo vremenske razmere ugodne, bodo  dela končana v dveh tednih.

Obnova pepoti1 foto MOC

Celja koča je izjemno priljubljena med Celjankami in Celjani, pa tudi obiskovalci našega mesta. Je priljubljena pohodniška, kolesarska in smučarska destinacija. Pot, ki jo prenavljamo, vodi mimo hiše Celjanke Alme M. Karlin, ene največjih popotnic vseh časov. Leta 2015 smo v okviru projekta Rubike uredili nove gorske kolesarske poti na tem območju, uspešno obratuje adrenalinski park, zelo priljubljen je bob kart, to pomlad pa bo začel obratovati tudi zip-line. Vsako zimo Celjska koča gosti otroke iz pobratenih mest na zimovanju. Ta teden se smučanja učijo osnovnošolci iz Doboja (Bosna in Hercegovina).

Obnova pepoti 2 foto MOC

Spominska slovesnost ob 75-letnici frankolovskega zločina


Celje, 17. februar 2020 – V soboto dopoldan je bila na Stranicah pri Frankolovem spominska slovesnost ob 75-letnici enega najhujših nacističnih zločinov, ki jih je nemški okupator med 2. svetovno vojno storil na slovenskih tleh. Da bi maščeval smrt svojega visokega nacističnega funkcionarja Antona Dorfmeistera, je v Grabnu na Stranicah na jablane obesil 99 domoljubov, enega pa je med poskusom bega ustrelil. Stotim frankolovskim žrtvam so se s polaganjem vencev ob obeh grobovih poklonili ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer, župani ali podžupani občin, predstavniki Spominskega društva 100 frankolovskih žrtev in predstavniki veteranskih društev ter organizacij iz širšega celjskega območja. Na komemoraciji, ki jo je v sodelovanju s Spominskim društvom 100 frankolovskih žrtev pripravila Mestna občina Celje,  je bila prisotna tudi protokolarna enota Slovenske vojske.

Preberi več


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje